Pjesnički koncepti pedesetih - Bagić, Krešimir (Array, 2008)
Pjesničke poetike pedesetih uvelike su odredile logiku razvoja hrvatskoga pjesništva u drugoj polovici 20. stoljeća. U tom desetljeću utemeljene su ili obnovljene sljedeće poetičke matrice: egszistencijalistička, semiotička, nadrealistička, imažinistička, 'frajerska' poezija...