Sociologija roda, ženski/rodni studiji, interdisciplinarnost i aktivizam - Galić, Branka (2007)
Izlaganje dokazuje važnost utemeljenja sociologije roda, ženskih i rodnih studija, kako unutar akademskih programa, tako i izvan institucionalne akademske zajednice. Ustanovljeni ženski i rodni studiji u svijetu mogu poslužiti kao uzor.