Struktura rječničkog članka u kolokacijskom rječniku hrvatskoga kao drugog i stranog jezika - Petrović, Bernardina (2007)
Kolokacijski rječnik hrvatskoga jezika jednojezični je rječnik namijenjen neizvornim govornicima, odnosno govornicima kojima je hrvatski jezik drugi ili strani i koji moraju učiti kolokacijske kombinacije hrvatskoga jezika. U radu se iznosi metodološki okvir za izradbu takva rječnika.