Dimenzije ekološke svijesti kod studenata i zaposlenih - Dubreta, Nikša (Array, 1993)
U ovom predstavljeni su rezultati istraživanja elemenata ekološke svijesti studenata i zaposlenih u odabranim zagrebačkim tvornicama. Autori su nastojali preispitati povezanost, između ostalog, obrazovanja odnosno profesionalne usmjerenosti s individualnim ekološkim orijentacijama. Ustvrdivši da u pogledu pojedinih ekoloških pitanja, poput nuklearne energije i brige za resurse, u ispitanika postoji izražena senzibiliziranost, autori ukazuju na to da se ciljane skupine ne mogu promatrati kao homogene cjeline, te da se obrazovanje izdvaja kao jedna od važnih nezavisnih varijabli koja se pokazuje presudnom u svim istraživanim dimenzijama