Viški dijalekt i lokalni identitet - Pavlin, Antun; Vukelić, Anton (2007)
Rad se temelji na istraživanju poznavanja viškog dijalekta među različitim socijalnim skupinama otoka Visa. Uz dob i obrazovanje, analizira se obiteljsko podrijetlo, te se komparira domicilno stanovništvo s doseljenicima te Višanima koji borave u drugačijim sociokulturnim okruženjima. Ujedno se razmatra odnos između poznavanja dijalekta i izražavanja lokalnog identiteta. Na metodologijskoj razini se uspoređuju tri različita testa i njihove karakteristike.
HRV