Fonetska korekcija hrvatskog kao stranog jezika - Tomić, Diana (2007)
U ovom radu prikazan je učinak fonetske korekcije na izgovor, posebno na izgovor vokala u stranaca koji uče hrvatski. Izvorni govornici različitih stranih jezika snimljeni su prije početka fonetske korekcije i nakon nje. Analizirane su vrijednosti formanata vokala prije i poslije korekcije, odnosno oblik vokalskog prostora nakon korekcije u usporedbi s vokalskim prostorom izvornih govornika hrvatskog jezika. Rezultati su također uspoređeni s vokalskim sustavima pojedinih materinskih jezika govornika i formantskim vrijednostima vokala u tim jezicima, kako bi se odredile različitosti pojedinih sustava u odnosu na hrvatski i moguće vrste poteškoća koje se javljaju u izvornih govornika različitih jezika pri učenju hrvatskog kao stranog jezika.