Gramatike i priručnici za učenje hrvatskog kao stranog jezika na mađarskom - Katalinić, Kristina (Array, 2010)
Cilj ovoga rada je prikazati i predstaviti jednu hrvatsku gramatiku i dva udžbenika za učenje hrvatskog kao stranog jezika koji su objavljeni na mađarskom u Republici Mađarskoj u posljednja dva desetljeća, a u širokoj su uporabi kako u školama stranih jezika tako i na sveučilištima gdje se hrvatski poučava kao strani jezik.