Jeans Style: Aleksandar Flaker and Popular Culture - Lugarić Vukas, Danijela (Array, 2008)
U radu se analiziraju razine u kojima se u Flakerovoj studiji Proza u trapericama očituje kriza humanistike (alias kriza imanentizma), koja je obilježila hrvatsku znanost o književnosti kraja 60-ih i početka 70-ih godina. Središnji se iskorak u Flakerovoj studiji dogodio u smjeru kulturologije na mjestu uvriježenoga imanentizma.