Komunikacijska struktura u hrvatskom i talijanskom: Pozdravi - Deželjin, Vesna; Mildner, Vesna (2007)
Među srednjoškolskom populacijom u nekoliko hrvatskih i talijanskih gradova provedeno je istraživanje vezano za načine pozdravljanja prijatelja, roditelja i nastavnika. Članak raspravlja o rezultatima koji pokazuju da u oba jezična sustava postoje znatne dijatopske, dijastratijske i dijafazijske varijacije u odnosu na standard, te pokušava utvrditi postoje li podudarnosti u varijacijama u dva jezika.
Projekt MZOS
HRV