Što je urbano u urbanoj prozi? Grad iz kojeg proizlazi i grad koji proizvodi suvremena hrvatska proza - Kolanović, Maša (Array, 2008)
Rad pristupa fenomenu grada u odabranim tekstovima suvremene hrvatske proze, temeljeći svoje metodološko uporište u disciplinama kognitivne geografije, urbane i društvene-semiotike te proučavanjima svakodnevice (Barthes, Greimas, deCerteau i dr.).