Zagorkin popularni feminizam u međuprožimanju novinskih tekstova i romansi - Kolanović, Maša (2008)
Rad promišlja diskurzivno prožimanje Zagorkinih romansi s njezinim nefikcionalnim tekstovima objavljenima u novinama i časopisima (političke reportaže, kolumne o popularnoj kulturi i svakodnevici i dr.) u kontekstu politike popularnog upisane u cjelokupan spisateljski rad ove autorice u kojoj feminizam zauzima ključno mjesto.
Dani Marije Jurić Zagorke
Projekt MZOS
HRV