Pojam moderna u suvremenoj češkoj i hrvatskoj književnoj znanosti - Ivanković, Katica, bohemistica (Array, 2001)
Tradicionalni periodizacijski termin moderna u suvremenoj se hrvatskoj i češkoj književnoj terminologiji pokušava prevrednovati s obzirom na frekventnu upotrebu pojma postmoderna. Događa se to stihijski, ali zanimljiva je podudarnost toga prevrednovanja u češkoj i hrvatskoj sredini.