Česká moderna a česká postmoderna - Ivanković, Katica, bohemistica (Array, 1996)
Příspěvek se zabývá specifickou recepcí české moderny přelomu století v okolnostech revizionistického a postmoderního nadšení v posametových letech 20. století. Tehdy jsou tam zdůrazněny dekadentní tendence a nehomogennost období.