Predfeminizam, feminizam i postfeminizam u hrvatskoj ženskoj književnosti - Violić, Andrea Zlatar (Array, 2007)
Rad se bavi korijenima feminizma u hrvatskoj ženskoj književnosti, od kraja 19. stoljeća, kao razdoblja predfeminizma. Daje se panoramski pregled feminističkih književnih kretanja, s naglaskom na oblikovanju žanra "ženskog pisma" sedamdesetih godina.