Narodni preporod versus romantizam u hrvatskoj i češkoj književnosti - Ivanković, Katica, bohemistica (2007)
Referat problematizira aktualnim tendencija hrvatske i češke književne historiografije da periodizacijski pojam narodni preporod potisne i pokrije pojmom romantizam, što može dovesti do opasnosti potiskivanja u drugi plan i zanemarivanja jednog značajnog djela književnoga korpusa toga vremena.