Bernardin Leaković kao izvor Tomi Maretiću - Pišković, Tatjana (Array, 2008)
U radu se analizira odnos Maretićeve studije "Jezik slavonskijeh pisaca" prema Leakovićevoj knjizi propovijedi "Govorenja za svečane dneve Božje" koja mu je poslužila kao jedan od predložaka.