NGOizacija hrvatske antropologije '90ih: ženski aktivizam i socijalno angažirana feministička antropologija - Potkonjak, Sanja (2004)
Autorica se u svom izlaganju bavi novim mjestom u hrvatskoj etnologiji, koja je u posljednjem desetljecu prosla regionalnu tranziciju u traženju svog akademskog statusa. Posljedica traženja je sve blizi kontakt etnologije i kulturne antropologije koja je srasla u sintezi imena maticnog odsjeka autorice. Izlaganje pokušava istražiti u kojoj su mjeri nevladine organizacije koje se bave edukacijom i izdavastvom a djeluju na području zenskih pitanja pridonjele sirenju feministickih ideja u društvu i u akademiji, te su izvanakademskim političkim aktivizmom utjecale na promjene curricula i integraciju zenskih studija na sveučilište. Izlaganje ce predstaviti glavne istraživačke projekte četiriju nevladinih organizacija koje su značajno ušle u područje ženske antropologije svojim metodama i teorijskim stavovima.