Movna polityka v Ukrajini ta Horvatiji v posttotalitarnyj period - Fuderer, Tetyana (Array, 2008)
U članku se raspravlja o jezičnoj situaciji u Ukrajini i Hrvatskoj od 1990-ih godina do danas (2007.)(s posebnim naglaskom na situaciju u Hrvatskoj). S ciljem detaljnijeg rasvjetljivanja hrvatske jezične politike u navedenom razdoblju daje se analiza razvoja hrvatske jezične situacije i politike tijekom 20. stoljeća.