Simmelova estetička teorija i razumijevanje moderne - Škorić Gordana (2007)
Obnovljen interes za Simmela u lulturalnim studijama, postmodernim teorijama...otvara i pitanja aktualnosti njegovog razumijevanja moderne kao i filozofije kulture. Pažnja će se naročito posvetiti strukturalnom mjestu koje Simmel dodijeljuje umjetnosti u sustavu kulture i mogućem tumačenju "Filozofije novca" i kao estetičke teorije.
Projekt MZOS
HRV