A present-day status of a Croatian variant spoken in Italy - Deželjin, Vesna (2007)
Na temelju istraživanja provedenoga među kroatofonim govornicima (studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu) i italofonim govornicima (studenti Filozofskoga fakulteta u Campobasso u Moliseu), članak rapravlja o položaju jednoga varijeteta moliškoga hrvatskoga, odnosno o tome kako ga percipiraju govornici dviju ispitnih skupina