Jan Kollár v Danici ilyrské - Ivanković, Katica, bohemistica (Array, 1995)
V článku se tematizuje vliv Jana Kollára na chorvatské národní obrození přes rozbor jeho recepce v chorvatském obrozeneckém časopisu Danica Ilyrská. Jde především o Kollárovu myšlenku o „ slovanské vzájemnosti“ , která v chorvatském Ilyrském hnutí měla silný ohlas a do jisté míry to hnutí usměrnila. Také jeho literární dílo Slávy dcera bylo oblíbené mezi chorvatskými obrozenci a ovlivnilo jejich literární tvorbu, vztahuje se to především na Stanka Vraze.