Slučaj Zagorka: Detekcija i tajne melankolije - Jukić, Tatjana (2007)
U svome izlaganju kanim ponuditi čitanje Zagorkine Kneginje iz Petrinjske ulice kao romana koji detektivskoj priči, ili prije priči o detekciji, pretpostavlja problem memorije i mnemotehnologije. U fokusu izlaganja bit će figura detektiva, ne kao tajnoga agenta (što Zagorkin Šimek donekle jest), koliko agenta tajne, ako je tajna koju teži detektirati tajna ženske melankolije.
Projekt MZOS
HRV