Ekolingvistika u obrani jezičnog identiteta - Kryžan-Stanojević, Barbara (2007)
Politika Ujedinjene Europe, s jedne strane i globalizacijski procesi s druge, doveli su do stvaranja niza novih društvenih situacija, ponašanja i pojava, koje nadilaze okvire postojećih znanstvenih disciplina, te nalažu stvaranje novih. Jedna od takvih disciplina je ekolingvistika, koja se usredotočuje na odnos jezika i nacija. Narav tog odnosa ključno ovisi o pogledu na kontakt između deskripcije i preskripcije. Upravo taj je odnos tema ovoga rada.
Projekt MZOS
HRV