Odgoj za toleranciju u obitelji i školi - Maleš, Dubravka (Array, 1995)
Tolerancija je kamen temeljac za ostvarivanje ljudskih prava, demokracije i postizanje mira. S obzirom da se tolarancija uči, potrebno je već od rođenja djetetu pružiti sredinu u kojoj će ono doživljavati i samo prakticirati odnose s drugima, koji se temelje na načelu prihvaćanja i respektiranja ljudskog dostojanstva i integriteta ličnosti. Na putu stvaranja kulture mira, prvi koraci se rade u obitelji i ustanovama odgoja i obrazovanja kao idealnim mjestima za prakticiranje tolerancije.