Scenski prikazi plesova i pjesama na otoku Rabu i mogućnosti njihova uklapanja u turističku ponudu - Kelemen, Petra (2006)
U radu je pažnja usmjerena na prisutnost scenskih prikaza plesova i pjesama u Hrvatskoj, kako u okviru različitih folklornih manifestacija, tako i u sklopu različitih društvenih događanja, pri čemu je poseban naglasak stavljen na primjere s otoka Raba. Pritom se razmatraju uloge koje ove scenske izvedbe imaju za pripadnike lokalne zajednice i sagledavaju mogućnosti njihova uključivanja u turističku ponudu, pri čemu one postaju put kojim se zajednica predstavlja onima koji dolaze izvana, putnicima, turistima.
HRV