Sklonidbena kompetencija u ranome razdoblju učenja hrvatskoga standardnog jezika - Alerić, Marko (Array, 2007)
U istraživanju se proučava ovladavanje padežnim sustavom djece mlađe osnovnoškolske dobi, kao dijelom raznojezičnog ovladavanja hrvatskim standardnim jezikom. U obje se skupine provjerava pravilna upotreba odgovarajućeg padeža u rečenicama te utvrđuje stupanj ovladavanja padežnim sustavom hrvatskoga standardnoga jezika. Utvrđuje se je li i na koji način potrebno posvetiti više pozornosti boljem ovladavanju sklonidbenom kompetencijom djece mlađe osnovnoškolske dobi te s tim u vezi predlažu odgovarajući postupci.