Recepcija filmova Larsa von Triera i hrvatski film na prijelazu tisućljeća - Gilić, Nikica (2007)
Hrvatski film kraja prošlog i početka ovog tisućljeća ne pokazuje prevelike znakove utjecaja stvaralaštva Larsa von Triera, premda su njegovi filmovi doživjeli živu kritičku recepciju te premda je riječ o recepciji uvelike uobličenoj kroz poetiku pokreta Dogma 95 koja bi pružila velike mogućnosti izražavanja u sklopu financijski izrazito siromašne hrvatske produkcije. No, rijetki filmovi kao što je "Što je Iva snimila..." Tomislava Radića, koji podsjećaju na tu poetiku, nastavljaju se na starija stilistička strujanja.
HRV