Tajni agenti ili agenti tajne? Le Carré u Hrvatskoj i obećanje manjinske književnosti - Jukić, Tatjana (Array, 2007)
U članku autorica analizira jednu od ključnih figura popularne književnosti, tajnoga agenta, kroz prizmu teorijske misli o filozofskom nasljeđu K. Marxa, osobito u interpretaciji Jaquesa Derridaa (Sablasti Marxa). Kako je socijalistička i socrealistička retorika u tom kontekstu potisnuta na marginu, autorica analizom Le Carréovih likova tajnih agenata pokušava trasirati konceptualne granice postmemorije i zaborava.