Popularna književnost i shopping: predodžbe ženskih žanrova u Gospođi Bovary i Tri kavaljera frajle Melanije - Grdešić, Maša (Array, 2007)
U članku se pokušava, u kontekstu moderniteta kao razdoblja kulture, na primjerima Flaubertova i Krležina romana precizno analizirati lektira koju junakinje tih romama čitaju i na taj način objasniti njihova opsesija popularnim ljubavnim romanima. U međupodručju studija kulture i književnosti autorica analizira predodžbe o ženskoj svakidašnjici kao i predodžbe o ženskim žanrovima u razdoblju masovne kulturne proizvodnje i njezina prodora u privatni život.