Sanje u spomeničkim knjižnicama Republike Hrvatske s osvrtom na staru i rijetku tiskanu građu - Seljan (Šimek) Sanja (Array, 1993)
Knjižnice su najznačajniji čimbenik promaknuća civilizacije. I prije izuma tiska postojale su velike i dobro organizirane biblioteke. Ovi trezori intelektualnog blaga civiliziranog svijeta bili su područje duhovnog užitka i utočišta koja su čuvala i štitila vremensku građu. Ovo duhovno znanje, u početku dostupno odabranom krugu ljudi, s vremenom se proširivalo. U radu se daje prikaz istraživanja stanje provedenoga u RH u 97 spomeničkih zbirki.