Jesenjin, Lorca i Prevert, miljenici hrvatskog čitateljstva - Pavličić, Pavao (Array, 2007)
U članku se pokušava odgovoriti na pitanje zašto su Jesenjin, Lorca i Prevert u Hrvatskoj pedesetih i šezdesetih godina superiorno najčitaniji pjesnici. Konstatira se da njihove pjesme imaju nekoliko podudarnih osobina. Zapaža se potom da poezija koja se u pedesetim i šezdesetima godinama u Hrvatskoj piše uglavnom nema te osobine, te se tako stranom lirikom nadomješta ono što domaća lirika ne nudi.