Hrvatska književnost u orijentalnom krugu: "Orijentalne priče" Marguerite Yourcenar - Pavlović, Cvijeta (Array, 2007)
Orijent Marugerite Yourcenar je područje hinduizma, budizma i islama, "drugoga" u odnosu na kršćanstvo, a legende o Kraljeviću Marku i zidanju Skadra poslužile su za ilustraciju prostora i vremena koji opstoji na granici s tim "drugim".