Talijanizmi u "Hvarkinji" Martina Benetovića: primjeri prebacivanja kodova - Županović, Nada (Array, 2007)
U radu se fonološki, morfološki i sintaktički analiziraju talijanizmi iz renesansne drame "Hvarkinja". Analiziraju se semantički i frazeološki kalkovi te prebacivanje kodova prisutno u govoru likova različitih društvenih slojeva.