Inclusion, participation et le rôle de la culture - Flego, Gvozden (Array, 2005)
Kako je kultura, u širokom smislu riječi, promišljanje načina optimalnog suživota i suradnje ljudi, a obrazovanje njena ključna komponenta, bilo bi optimalno u vrijeme europskih integracija uvesti zajedničke 'europske sadržaje' u primarno i sekundarno obrazovanje, po uzoru na Bolonjski proces u tercijarnome.