Jezični osjećaj kao kriterij u normiranju standardnoga jezika - Alerić, Marko (Array, 2007)
U radu se proučavaju gledišta hrvatskih standardologa u vezi sa značenjem i ulogom pojma 'jezični osjećaj' u izgradnji hrvatske standardnojezične norme te pokušava odgovoriti na pitanja: 1. je li značenje pojma 'jezični osjećaj' jedinstveno 2. je li 'jezični osjećaj' u prošlosti bio i je li i danas kriterij u normiranju standardnoga jezika 3. je li 'jezični osjećaj' pouzdan oslonac u procjeni pripadnosti standardnojezičnoj normi.