Imanentna gramatika u stjecanju morfološke standardnojezične (sekundarne) kompetencije - Alerić, Marko (Array, 2005)
U radu se analizira utjecaj učeničke imanentne gramatike na stjecanje morfološke standardnojezične kompetencije. Na konkretnim primjerima iz školskih zadaća osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika pokušava se odgovoriti na pitanje može li, i u kojoj mjeri, imanantna gramatika biti dobra osnova za stjecanje morfološke standardnojezične komptencije.