Automatsko indeksiranje deskriptorima Eurovoca (AIDE) - Cvitaš, Maja (Array, 2006)
Rad opisuje zamisao i odvijanje projekta "Automatsko indeksiranje deskriptorima Eurovoca" (AIDE). Cilj projekta je izrada inteligentnoga sustava za automatsko indeksiranje službene dokumentacije na hrvatskom jeziku deskriptorima (preporučenim nazivima) Pojmovnika Eurovoc. Uspostavom javno dostupnog alata za indeksiranje želi se ojačati informacijsku infrastrukturu tijela javne vlasti a njegovom upotrebom doprinjeti transparentnosti službenih informacija Republike Hrvatske na razini nacionalne i međunarodne zajednice.