Problem tzv. malih jezika na primjeru hrvatskoga - Franić, Ivana (2005)
Rad je osvrt na vrlo aktualnu temu izumiranja jezika. Usvaja se pristup francuskoga jezikoslovca Claudea Hagegea, analizira se hrvatska jezična sinkronija te se jezični gubitci identificiraju na nekoliko razina. Upozorava se na neodgodivu potrebu zvučnoga bilježenja mjesnih hrvatskih govora suvremenom tehnologijom digitalnoga zapisa te njihovu postavljanju na internet.
Projekt MZOS
HRV