Procjena izgovora kao drugoga i stranoga jezika - Šafarić, Ines (Array, 2005)
Rad prikazuje rezultat istraživanja o stavovima i procjeni izgovora govornika kojima je hravtski drugi ili strani jezik. U ekperimentu su sudjelovali studenti kroatistike i fontike. Od njih se tražilo da procjene materinski jezik neizvornih govornika, koliko dugo uče hrvatski, koliko je njihov izgovor prihvatljiv u različitim društvenim djelatnostima i situacijama (od 1 do 7).