FRBR & CIDOC-CRM : perspektive harmonizacije - Ivanović, Jozo; Katić, Tinka; Zlodi, Goran (2006)
U radu se razmatraju funkcionalna svojstva kao ključan koncept pri stvaranju normi i uspostavljanju određene metodologije u praksi. Opisuje se CIDOC-ov konceptualni referentni model, aktivnosti Grupe za harmonizaciju FRBR-a i CRM-a te perspektive i problemi koji se javljaju pri harmonizaciji. Razmatraju se i perspektive harmonizacije u globalnom kontekstu te koncepti vezani uz semantički web, posebice formalne ontologije, koje omogućuju razmjenu, integraciju i interpretaciju složenih i heterogenih informacija o kulturnoj baštini.
Projekt MZOS
HRV