Korpusno utemeljeno pronalaženje karakterističnih kolokacija u hrvatskome jezikoslovnom diskursu - Tadić, Marko (2006)
U radu se, služeći se korpusnolingvističkom metodologijom, prikazuje pronalaženje karakterističnih kolokacija u hrvatskome jezikoslovnom diskursu. Za potrebe ovoga rada sastavljen je priručni korpus na kojem je primijenjena statistička metoda pronalaženja kolokacija koje su potom filtrirane uporabom lingvističkih filtara (zaustavnim riječima i uzorcima sastavljenim od vrsta riječi: npr. NN, AN, ANN, AAN itd.). Tako dobiven popis kolokacija predstavlja značajan popis kandidata za termine tj. dobra je polazna osnova za pronalaženje jezikoslovnih termina za koji budući rječnik hrvatskih jezikoslovnih termina.
Projekt MZOS
HRV