Korpusno utemeljeno pronalaženje karakterističnih kolokacija u hrvatskome jezikoslovnom diskursu - Tadić, Marko (Array, 2006)
U radu se, služeći se korpusnolingvističkom metodologijom, prikazuje pronalaženje karakterističnih kolokacija u hrvatskome jezikoslovnom diskursu. Za potrebe ovoga rada sastavljen je priručni korpus na kojem je primijenjena statistička metoda pronalaženja kolokacija koje su potom filtrirane uporabom lingvističkih filtara (zaustavnim riječima i uzorcima sastavljenim od vrsta riječi: npr. NN, AN, ANN, AAN itd.). Tako dobiven popis kolokacija predstavlja značajan popis kandidata za termine tj. dobra je polazna osnova za pronalaženje jezikoslovnih termina za koji budući rječnik hrvatskih jezikoslovnih termina.