Jezične posebnosti telekomunikacija - Anđel, Dinka (Array, 2002)
Činjenica je da su telekomunikacije (mobitel, internet), nekada povlastica i privilegij, danas postale javno dobro. Svojim jednostavnim i pristupačnim porukama one svakodnevno preplavaljuju javnost i postaju njezina stvarnost, a time i jezična zanimljivost. Stihovi popularnih pjesama, žargonizmi (domaćega i stranoga, uglavnom engleskoga podrijetla) i kratice privlače korisnike (jer govore njihovim jezikom), a jezikoslovcima nameću neka pitanja. Jedno je od njih i ovo: jesu li te konstrukcije jezično neprikladne, ili upravo služe svrsi, i tako mijenjaju jezičnu sliku svijeta (ili barem društva)?