Uloga predstavljačkih oblika u očuvanju identiteta češke nacionalne manjine na primjeru sela Jazvenik - Rajković, Marijeta (2006)
U radu se razmatra uloga predstavljačkih oblika u očuvanju identiteta Češke nacionalne manjine u Jazveniku, pokraj Siska. Fokus rada je prikaz utjecaja scenskih nastupa kroz amatersko kazalište te rad Kulturno umjetničkog društva (posebice folklorne sekcije) u okviru Češke besede Jazvenik. U drugom dijelu razmatra se predstavljanje u svakodnevnom životu, kako u javnoj tako i privatnoj sferi. Ukazuje se koji predstavljački elementi služe isticanju, a koji prikrivanju manjinskog identiteta.