1971. kao uvod u 1991. - Šute, Ivica (2005)
Jednu od najznačajnijih etapa u suvremenoj hrvatskoj povijesti predstavljaju dinamični politički i društveni procesi koji su se u Hrvatskoj odvijali od 1967. do 1971. godine. Karakterizirala su ga dva glavna zahtjeva: liberalizacija, odnosno demokratizacija života, te jačanje nacionalne samostalnosti u okviru znatno decentralizirane jugoslavenske države.
Projekt MZOS
HRV