Što dolazi prije – međukulturalna kompetencija ili gramatičko znanje? - Gulešić Machata, Milvia (2006)
U radu se govori o načinima usklađivanja različitih dijelova nastave stranoga jezika – učenja i usvajanja gramatičkih oblika s jedne strane, i s druge strane, postizanja međukulturale kompetencije, koja u današnjem svijetu postaje jednako važnim ciljem kao i opće jezično znanje. Budući da hrvatski jezik ima razvijenu morfologiju i od početka se uče mnoga gramatička pravila, postavlja se pitanje kako gramatička znanja uskladiti s kulturalnima.