"Vitez, žena, Petar Pan: Odrastanje povijesti u Zagorkinoj Gordani" - Jukić, Tatjana (Array, 2005)
Analiza romana Gordana Marije Jurić Zagorke kao figure koncepcije i odrastanja u povijesti hrvatske književnosti.