Rumunjski jezik na rumunjskim internetskim stranicama - Radosavljević, Petar (Array, 2006)
U radu se govori o suvremenoj problematici standardnog rumunjskog jezika na internetu, prije svega o rješavanju pravopisnih poteškoća (pisanje s dijakritičkim znakovima ili bez njih, izbor između î i â). Riječ je također o specifičnom registru jezika koji se upotrebljava i na internetu i u svakodnevnoj komunikaciji mladih ljudi (pisanoj i usmenoj) te o sve većem prodoru anglicizama.