Žudnja kao metafora - "sveopći libido" Ivančeva Dun Juana - Rafolt, Leo (Array, 2006)
U radu se raspravlja o načinima reinterpretacije donjuanovskoga mita u suvremenoj hrvatskoj dramskoj književnosti, posebice u drami Odmor za umorne jahače ili Don Juanov osmijeh Ivice Ivanca. Drama se prvo smješta u kontekst suvremene europske dramsko-kazališne poetike apsurda, da bi se naposljetku donjuanovsko motrište protagonista sagledalo u širemu, antropološkome ključu.