Recepcija "Koncerta" Branka Belana. Moderna mitologija napretka kao kriterij vrednovanja. - Gilić, Nikica (2006)
Recepcija filma Koncert Branka Belana u velikoj mjeri pokazuje tragove moderne mitologije napretka i novosti, zajedničke i socrealističkoj i modernističkoj poetici. Turkovićeva poznata sistematizacija te recepcije, međutim, pojednostavnjuje povijesne procese: prvotni negativno intonirani tekstovi bili su brojni, a pozitivno intoniranih gotovo da i nema.
Projekt MZOS
HRV